UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA
DOMOVINSKOG RATA - BELIŠĆE

Ranička 14, Belišće - OIB: 09637920046 - IBAN: HR 89 2340 0091 1106 2020 6
Tel: 099 6909 114 - E-mail: hvidra.belisce@gmail.com


Početna O nama Dokumenti Linkovi Galerija Kontakt Pristupnica
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata
ODLUKA O FINANCIRANJU

MINISTARSTVO RADA, MIROVINSKOG SUSTAVA, OBITELJI I SOCIJALNE POLITIKE

POGLEDAJ ODLUKU U PDF-u

IZVJEŠĆE O NAJZNAČAJNIJIM AKTIVNOSTIMA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I PLAN BUDUĆIH AKTIVNOSTI

Slika

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je izvješće o aktivnostima i planu budućih aktivnosti, s posebnim osvrtom na provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Kompletan dokument možete preuzeti NA LINKU:

O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata u suradnji i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 25. studenoga 2017. organizira jednodnevnim izlet djece i mladih u grad heroj Vukovar. Tim povodom Udruga je izdala prigodni bilten, koji možete pogledati, preuzeti NA LINKU:

Projekt povećanja energetske učinkovitosti

Projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama za članove HVIDR-a RH na području Republike Hrvatske u 2021. godini

Obavijest i poziv na sudjelovanje u Projektu

Natječaj Zaklade hrvatskih

Natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za ostvarivanje potpore za obrazovanje - 2020./2021. - studenti

Zaklada je nadležna pravna osoba koja provodi postupak za ostvarivanje prava na potporu za obrazovanje iz čl. 124. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (“Narodne novine”, br. 121/17, 18/19).

Upravni odbor Zaklade, na dan 2.11.2020.godine raspisao je, temeljem Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje (“Narodne novine”,br.101/2019), natječaj za potporu za obrazovanje za PREDDIPLOMSKE, DIPLOMSKE I POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE, koji je objavljen u dnevnim novinama “Večernji list” te je s paketom obrazaca, osim na mrežnoj stranici Zaklade, dostupan i na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.
Natječaj za potporu za obrazovanje za SREDNJU ŠKOLU bio je objavljen 14.09.2020. god te je završio je 5.10.2020.godine.
U nastavku možete preuzeti tekst Natječaja i obrasce, kao i link na Pravilnik objavljen u “Narodnim novinama”.


Natječaj traje do 23.11.2020.godine. (23.11.2020 je zadnji dan kada se može poslati prijava na natječaj).

Obrasce je potrebno uredno popuniti i ovjeriti u nadležnoj obrazovnoj ustanovi.

Nepotpune prijave neće se razmatrati.

Prijava na natječaj šalje se poštom na adresu;

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Park Stara Trešnjevka 4, Zagreb

(s naznakom-Natječaj za potporu za obrazovanje-STUDENTI)

PIOPĆENJE ZA JAVNOST

HVIDR-a RH
Galovićeva 10
10 000 Zagreb

U svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem:

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje.

Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti.

Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav.

Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.

RAD PODRUČNIH JEDNICA

RAD PODRUČNIH JEDNICA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

Dokument u PDF formatu:


SVJETLO ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU 17.11.2020

Slika

 

Dana 18. studenoga 1991. godine je dan kad je prestao otpor branitelja Vukovara i kad su ranjenici iz vukovarske bolnice odvedeni na Ovčaru i pobijeni, te dan kad je izvršen masakar nad nevinim civilima Škabrnje. 

U sjećanje na sve poginule branitelje Vukovara i Škabrnje u noći sa 17. na 18. 11. upalimo svijeće na prozorima naših domova.

Jedna zapaljena svijeća u tamnoj noći na našim prozorima ne daje mnogo svjetlosti, zato se udružimo i zapalimo svi svijeće na jednom mjesto koje će imati snagu svjetlosti, kao što su se i branitelji Vukovara i Škabrnje udružili i svojom hrabrošću i odlučnošću u tim ratnim tamnim danima i noćima dali svjetlost cijeloj domovini Hrvatskoj.

Udruga HVIDR-a Belišće poziva sve svoje članove i građane grada Belišća i grada Valpova na zajedničko sjećanje i paljenje svijeća u utorak, 17.11.2020. godine:

-        18:30 sati, na Trg Kralja Tomislava, Valpovo  

-       19:30 sati Park hrvatskih dragovoljaca, Belišće

gdje će biti upriličeno paljenje svijeća u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.PRIOPĆENJE MINISTARSTVA BRANITELJA 13.11.2020
Slika

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI 13.11.2020

Slika

 


HVIDR-a BELIŠĆE OBILJEŽILA 29. OBLJETNICU RAKETIRANJA BIZOVCA 08.11.2020

Slika

Slika

Slika  Slika

 

Paljenjem svijeća, molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa na bizovačkom groblju, predstavnici udruge HVIDR-a Belišće zajedno s predstavnicima Općine Bizovac, Osječko-baranjske županije, MUP-a, PP Belišće, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mještana Bizovca, odali su počast i prisjetili se nevinih žrtava stradalih u raketiranju Bizovca u Domovinskom ratu, za koje zlodjelo do danas nitko nije priveden pred lice pravde.

Na ovaj najtragičniji dan u bizovačkoj povijesti, kao žrtve neprijateljske avijacije bivše JNA  smrtno su stradali Josip Marinić, Josip Jurenac, Darko Kovačević, Slavko Vidaković, Tomislav Kranjčević, Derviš Grabus, Reza Vuković i jedanaestogodišnji Dragan Cvetković, a teško su ranjeni brojni mještani bizovačke općine, radnici i prolaznici, koji su se u vrijeme napada zatekli u središtu Bizovca.


OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVIH SVETIH I DUŠNOG DANA 30.10.2020

Slika

 

     Dana 30. listopada 2020. godine u prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici udruge HVIDR-a Belišće, obišli su grobišta umrli članova udruge i zapalili svijeće ispred Središnjeg križa podignutog u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu na Gradskom groblju grada Belišća i grada Valpova te općine Bizovac i općine Petrijevci.

    


Više
UREĐENJE SPOMEN KRIŽA NA GRADSKOM GROBLJU BELIŠĆE 21.10.2020

Slika

 

Uređenje Spomen križa na gradskom groblju Belišće  

    U srijedu, dana 21. listopada 2020. godine, uoči nadolazećeg blagdana Svih svetih i Dušnog dana, članovi udruge HVIDR-a Belišće organizirali su na gradskom groblju grada Belišća uređenje okoliša, pristupne staze i Spomen križa podignutog u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu grada Belišća.

 Po završetku aktivnosti, paljenjem svijeća i minutom šutnje odana je počast svim poginulima u Domovinskom, nakon čega je izrečena i prigodna molitva.Više
U PAKRACU OTKRIVENO SPOMEN-OBILJEŽJE POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA GRADA PAKRACA I LIPIKA 07.10.2020

Slika

Dana 6. listopada 2020. godine predstavnici udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su na obilježavanju obljetnice pogibije 19 hrvatskih branitelja i 4 civila u mjestu Batinjani i Gornjoj Obriježi te svečanosti otkrivanja Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Pakraca i Lipika.

Slika Slika

Dan 6 listopada 1991. godine jedan je od najtragičnijih dana Domovinskog rata na pakračkom ratištu koji je obilježen komemoracijom za poginule hrvatske branitelje koja je započela minutom šutnje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Gornjoj Obriježi kod Memorijalne spomen-kapelice.

Slika Slika

Slika Slika

Zajednički vijenac Republike Hrvatske položio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade te saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, savjetnik predsjednika, umirovljeni general Marijan Mareković.

Vijenac su zatim položili i župan Požeško-slavonske županije te gradonačelnici grada Pakraca i Lipika, a potom i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Slika Slika

Okupljenima se obratio predsjednik Udruge Hrvatskoga časničkog zbora Božidar Lujanac, gradonačelnica Pakraca i župan Požeško-slavonske županije nakon čega je održana sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje.

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Gornjoj Obriježi, u središtu Pakraca otkriveno je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Pakraca i Lipika koje je otkrila predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata gđa. Silva Svjetličić u nazočnosti potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i Ministra hrvatskih branitelja Tomislava Medveda.

Slika Slika

Slika Slika

Spomen obilježje posvetio je pakrački župnik vlč. Jozo Zorić, a u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja, vijenac su položile Silva Svjetličić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik i Dragica Želimorski, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Pakrac-Lipik nakon čega je položen zajednički vijenac izaslanstava Republike Hrvatske i jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Gđa. Silvija Svjetličić, majka poginulog 19-godišnjeg, hrvatskog branitelja Marija u ime roditelja, supruga i djece poginulih hrvatskih branitelja izrazila je zahvalnost svima koji su omogućili da se nakon toliko godina ovo spomen obilježje postavi, ističući pritom „Za nas roditelje ovo je veliki dan, ponosni smo i sretni“.

 Slika  Slika

Po završetku svečanosti predstavnici udruge HVIDR-a Belišće posjetili su i obišli službene prostorije članova udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata te domaćina, udruge HVIDR-a Pakrac.

Slika Slika Slika Slika

HVIDR-a Belišće


„DA SE NE ZABORAVI“ 29.07.2020

Slika

 

29. OBLJETNICA TRAGIČNOG MASAKRA 39 HRVATSKIH BRANITELJA

U DALJU 

1. kolovoza 2020. godine navršava se 29 godina od tragičnog masakra i počinjenog ratnog zločina srbočetničkih paravojnih formacija potpomognutih tzv. JNA nad 20 hrvatskih policajaca Policijske postaje Dalj, PU osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i 4 pripadnika Civilne zaštite.


ŠKOLA KUHANJA 23.06.2020

 

 

Slika

Dana 21. lipnja 2020. godine, predstavnici udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima udruge UHDDR-a, udruge umirovljenih policajaca PP Belišće i udruge Kotličara Belišće, sudjelovali su u školi kuhanja kotlić-gulaša, koju je organizirala udruga Kotličari iz Belišća pod mentorstvom Josipa Vučetića.

HVIDR-a Belišće

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 


POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA 10.06.2020

Slika

 Slika Slika

Dana 5. lipnja (utorak) 2020. godine, predstavnici Udruga, koje su ispunile uvjete Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz Proračuna grada Belišća za 2020. godinu, svečano su potpisali Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata odobrenih iz sredstava Proračuna grada Belišća za 2020. godinu.

U ime udruge HVIDR-a Belišće i svoje osobno ime, zahvaljujemo se gradu Belišću na odopbrenim financijskim sredstvima!

HVIDR-a Belišće

Pavo Milekić


PREDSTAVNICI HVIDR-e BELIŠĆE SVEĆANO OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 30.05.2020

Slika

Sretan Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja Grada Belišća!

Predstavnici udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga Valpovštine, MUP-a, PP Belišće i predstavnicima lokalne samouprave, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa žrtvama Domovinskog rata na gradskom groblju grada Valpova i grada Belišća te podno Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima slavne 107 Brigade HV-a na lijevoj obali rijeke Drave - Bentu, svečano su obilježili Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

Svečani ugođaj obilježavanju pružili su članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo pod ravnanjem Dalibora Košutića izvođenjem himne i prigodne glazbe tijekom polaganja vijenaca i paljenja svijeća, a molitvu su predvodili, župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Valpovo, Zvonko Mrak i župnik župe sv. Josipa Radnika Belišće, fra Dario Mican.

Program obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja Grada Belišća završen je svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću, koju je predvodio župni vikar, fra Tomislav Vrsaljko.

 

HVIDR-a Belišće

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 


ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE 30.05.2020

Slika


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – osuda izjave predsjednika RH Zorana Milanovića 05.05.2020

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST 

Predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Zorane Milanoviću,

Na vašu sramotnu izjavu na komemoraciji u Jasenovcu reagirali smo spontano, sa bolom u srcu, šokirani Vašom izjavom kojom ste omalovažili naše članove, hrvatske ratne vojne invalide, pripadnike Hrvatskih obrambenih snaga i poginule pripadnike te legitimne ratne postrojbe HV-a, budući da je predsjednik Republike Hrvatske vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Podsjećamo, u vremenu i na mjestu obilježavanja pijeteta stradalim žrtvama u Jasenovcu, potpuno neprimjereno i ničim izazvani s gnušanjem ste izjavili: To treba maknut', bacit' negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tuđman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah '92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio '91. godine pod 'Za dom spremni', nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz '41. godine. I to je potpuno jasno“.

Ta je Vaša izjava izjavljena u javnom prostoru pred svim medijima, upućena svima građanima Republike Hrvatske i šire, od koje ne možete pobjeći. Putem društvenih mreža poručili ste da u Okučanima na 25. obljetnici VRO "Bljesak"  niste mislili napadati poginule pripadnike HOS-a, te se izvlačite na političke protivnike, ali na žalost to ste izjavili, sa gnušanjem ste govorili o spomen ploči poginulim hrvatskim braniteljima.

Žalosno i jadno. U doba borbe protiv  epidemije koronavirusa u koju su se usprkos svemu, iako predstavljaju najranjivije skupine, zbog godina, posljedica ranjavanja i bolesti kao posljedice stradavanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, uključili i hrvatski branitelji, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji, nesebično se odazivajući pozivu nadležnih tijela radi pružanja pomoći i ostvarivanja zajedništva hrvatskog naroda. Nažalost, Vi ste, ne poštujući ni vrijeme ni mjesto,  ničim izazvani, dali tako sramotne izjave o spomen ploči poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika HOS-a i time otvorili teme omalovažavanja, razdvajanja hrvatskog naroda i blaćenja žrtava Domovinskog rata.

Hrvatski branitelji su pokazali svoju čast i zajedništvo u obrani Domovine na prvoj crti bojišnice. Zar doista mislite da ovom vašom izjavom na društvenim mrežama možete poništiti štetu koju ste napravili?

Možda jedan dio hrvatskih branitelja nije uspio završiti fakultete i ostvariti svoje životne želje u obrazovanju i životnom putu koji su zacrtali, jer su sudjelovali u obrani Domovine, za razliku od Vas, i to je u redu, jer svatko od nas je izabrao svoj životni put, ali ih predsjedniče nemojte podcjenjivati radi neformalnog obrazovanja i nekakvog fiktivnog radnog iskustva, jer na kraju uvijek pobjeđuje čovjek, njegov karakter, humanost, sposobnost praštanja, životno iskustvo i životni put svakog pojedinca.

Obzirom da ste izabrani na časnu dužnost predsjednika Republike Hrvatske, tražimo od Vas da se ubuduće ponašate u skladu sa funkcijom koju obnašate, te da budete predsjednik svih građana Republike Hrvatske, da budete vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, među koje spadaju i Hrvatske obrambene snage, da radite na zajedništvu a ne na razdvajanju, da pomognete u ovim teškim situacijama koje su nas zatekle, te da u skladu sa Vašim obrazovanjem diplomiranog pravnika poštujete propise Republike Hrvatske i sve građane koje predstavljate.

  Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće

                    Pavo Milekić


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – osuda izjave predsjednika Milanovića 23.04.2020

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – osuda izjave predsjednika Milanovića

 U ime udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Belišća ovim putem najoštrije osuđujemo sramotnu izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji se, govoreći na komemoraciji u Jasenovcu dana 22. travnja 2020. godine, grubo obrušio na legitimnu postrojbu Oružanih snaga RH – Hrvatskih obrambenih snaga i spomen ploču postavljenu u čast poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena u Novsku, ne propustivši vrijeđanje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Pri tom je, aludirajući na spomen ploču, s gnušanjem, izjavio: To treba maknut', bacit' negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tuđman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah '92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio '91. godine pod 'Za dom spremni', nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz '41. godine. I to je potpuno jasno“.

Svima koji su mislili da se Zoran Milanović promijenio kada je izabran na mjesto predsjednika Republike Hrvatske, pričajući o apstraktnom zajedništvu, upravo je dokazao suprotno, najneuspješniji hrvatski premijer, koji na novom radnom mjestu nastavlja svoj rad na razdvajanju i rušenju, blaćenju vrijednosti Domovinskog rata i prijeziru prema hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Dok su pripadnici HOS-a krvarili na prvoj crti bojišnice braneći našu zemlju od velikosrpskog agresora, Zoran Milanović nije nikada osjetio potrebu da se odazove i sudjeluje u obrani Domovine, već je kukavički pobjegao od te časne dužnosti.   

Tim nastupom na komemoraciji u Jasenovcu pokazao je da mu ništa nije sveto, da mu nisu sve žrtve iste, te da nema nikakve civilizacijske dosege ni poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za obranu svake stope hrvatske zemlje po kojoj on sada slobodno hoda i koji su mu omogućili da na slobodnim i demokratskim izborima postane predsjednik Republike Hrvatske.

 

Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće

               Pavo Milekić

 

 

 


USKRSNA ČESTITKA 11.04.2020

Slika

 

Poštovani članovi udruge HVIDR-a Belišće!

Poštovane obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja!

Poštovani hrvatski branitelji!

Drage sugrađanke i sugrađani!

 

Pred nama je najveći kršćanski blagdan Uskrs,simbol nade, boljitka i pobjede života nad smrću. Isusovo uskrsnuće daje nam neiscrpnu snagu potrebnu za svladavanje životnih problema i svaku bezizlaznost pretvara u nadu.

      Neka nam tajna Isusova uskrsnuća bude nadahnuće u svemu što radimo, za dobrobit svih nas.

U tom duhu, svima Vama udruga HVIDR-a Belišće želi SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.

 

 


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"